Nieuwe tv aansluiten? Hier wat tips!  

Heb je net een nieuwe televisie gekocht? Dan wil je deze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk uitproberen zodra je thuis bent. Echter gaat er nog wel het een en ander aan vooraf voordat je daadwerkelijk beeld hebt. De tv moet eerst worden aangesloten en dat aansluiten is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je nog nooit een tv aangesloten en kan je wel wat waardevolle tips gebruiken? In dit blog hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

De juiste aansluiting

Steeds meer televisies en radio’s werken door middel van een coax antennesysteem. Dit systeem is met de opkomst van digitale en interactieve tv alleen maar belangrijker geworden en daarbij speelt de kwaliteit van de COAX kabel ook een belangrijke rol. Wil je tv kunnen kijken dan moet je namelijk ook gebruiken maken van een COAX kabel. Wanneer deze kabel van matige of zelfs goedkope kwaliteit is heb je kans dat de kwaliteit van je beeld en/of geluid tot wel de helft minder wordt. Zonde als je net een nieuwe tv hebt gekocht waarvan je verwacht dat deze goed beeld geeft. Een goede COAX kabel is er daarom eentje die een hoog frequentie bereikt heeft. Dit is minimaal 5 Mhz en maximaal 3.000 Mhz. Daarnaast wil je ook dat deze kabel een lage demping heeft, een goede afscherming en dat de kabel goed signalen door kan geven, ook op langere afstanden.

Meten is weten

De COAX kabel dien je op maat te knippen om ervoor te zorgen dat alles past zoals jij het in je hoofd hebt. Meten is weten en daarom is het goed om eerst je afstanden op te meten voordat je met de schaar in de weer gaat. We weten dat het logisch klinkt maar nog veel te vaak gaan mensen enthousiast met de schaar aan de haal. Meet de afstand op van de coax aansluiting tot aan de plek waar je televisie komt te staan en houd daarbij rekening met speling van ongeveer een meter. Wanneer je de kabel gaat leggen is het belangrijk dat de blauwe kant aan de stekker kant zit en de rode kant bij de aansluiting. Ook is het een stuk veiliger om de kabel vast te zetten. Dit kan je doen met speciale hulpstukken op de plinten of door ze weg te werken.

Signaal versterken

Heb je last van signaalverlies omdat de kabel bijvoorbeeld te lang is? Dan kan je er voor kiezen om een antenneversterker halverwege te plaatsen. Door dit te doen versterk je, je signaal en zal je minder verlies hebben en dus minder ruis en storing.

Geef een reactie