De horeca is weer open; er kan weer geflirt worden!

Na de maandenlange lockdown heeft de horeca haar deuren weer geopend. Je kunt weer lekker een speciaal biertje drinken op een terras of aan de bar in een van de mooie steden zoals Gent, Leuven of Antwerpen. Zonder mondkapje een ander aanspreken in een kroeg, dat is natuurlijk wel weer even wennen! En het flirten, het kán weer, maar misschien ben je het inmiddels wel helemaal verleerd. Want iemand aanspreken in een kroeg is natuurlijk heel wat anders dan een gesprek aangaan met iemand via Zoom, iets wat we volop gedaan hebben tijdens de lockdown. Dus wil je weer gaan flirten? Dan volgen hier enkele after-corona flirttips! 

Toon interesse!

Allereerst is het heel belangrijk interesse te tonen in de ander. We zijn het echte contact misschien een beetje ontwend, dus daarom is het juist van belang dit te doen. Praat niet alleen over jezelf, maar vraag, wat de ander beweegt. En je kunt dan natuurlijk ook wat vertellen over wat jij leuk vindt. Hierbij is het belangrijk de ander in de ogen aan te kijken. Je kunt ook vragen hoe de ander de coronaperiode en de lockdown heeft beleefd, maar maak een eerste gesprek niet te zwaar. Maak ook complimentjes (maar overdrijf niet) bijvoorbeeld over de kleding van de ander. Een goede flirttip is ook om een lieve opmerking over de anders uitstraling te maken (die nu weer goed zichtbaar is zonder mondkapje). Wat ook goed werkt is wat muziek op je telefoon te zetten thuis en dit te delen met de ander in de kroeg, door er gezamenlijk naar te luisteren. Muziek verbindt! 

Je sexyer voelen door drank

Natuurlijk kun je de ander een drankje aanbieden, dit werkt altijd. En van bepaalde soorten drank ga je je zelfs sexyer voelen, dat komt dus het flirten ten goede. Onderzoek heeft uitgewezen dan je je het meest sexy voelt na het drinken van sterke gedistilleerde dranken. Maar ook bier en wijn wordt door zowel mannen als vrouwen veel gedronken om zich zelfverzekerder te voelen. Echter, als je veel hebt gedronken ben je niet jezelf meer. En misschien herken je dit wel: je denkt de volgende dag, 'wat heb ik nu weer gedaan?' Bovendien levert overmatig drinken veel gezondheidsproblemen op, waaronder leverschade. Wanneer je minstens vier glazen (vrouwen) of minstens vijf (mannen) tijdens een avondje uitgaan drinkt is er al sprake van binge drinking. Binge drinking brengt niets positiefs met zich mee. Je kunt, indien jij hier last van hebt en dit drinkgedrag wilt veranderen, bij verslavingszorg terecht, om professionele hulp te zoeken. Op die manier kun jij je drankinname beperken of zelfs stoppen, en weer op een positieve manier uitgaan zonder dat je daarbij de werkelijkheid uit het oog verliest door teveel alcohol.

Geef een reactie