NEM coin kopen en traden: zo doe je dat

Wil je graag NEM coin kopen en traden? Geen slecht idee. NEM's blockchain wordt beschreven als een ‘Smart Asset System’ en wil de allereerste ‘Smart Asset blockchain’ zijn. Wat houdt dit in? Dat lees je allemaal op dit artikel zodat je de juiste keuze zult maken.

Een korte geschiedenis van NEM

Eerst kort iets over de geschiedenis van New Economic Model (NEM). Het was aanvankelijk een NXT fork die werd uitgebracht in de zomer van 2014. Een jaar later ontstond er een geheel nieuwe codebase, in overeenstemming met de uiteindelijke beëindiging van de NXT fork. In de loop van de jaren werd dit cryptoproject steeds populairder.  Dit heeft mede te maken met de ontwikkeling van blockchain. Dit is in feite een digitaal grootboek waar transacties worden opgeslagen. Het bestaat uit allerlei blokken, als een soort keten. Transacties worden geverifieerd en gecontroleerd door computers die bekend staan als ‘nodes’. Na de verificatie komt de transactie op de blockchain terecht.

P2P cryptocurrency

NEM is een Peer-to-Peer (P2P) cryptocurrency waarbij transacties plaatsvinden tussen twee partijen. Het wil de blockchain technologie én de prestaties van cryptocurrencies verbeteren door middel van een systeem voor de controle van elke vorm van soort van bezit. Denk bijvoorbeeld aan supply chains, registraties en het bezit van documenten.

Domeinen

NEM's Smart Asset systeem maakt personalisatie mogelijk van het gebruik van NEM's blockchain,. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Denk bijvoorbeeld aan domeinnamen en ook volledige on-blockchain multi-signature controle. Namespaces is in feite een domein systeem met domeinen en subdomeinen. Het geeft zowel individuen als bedrijven de mogelijkheid om talrijke subdomeinen te produceren die zogeheten Mosaics creëren.

Mosaics

Mosaics zijn gepersonaliseerde eigendommen op de NEM blockchain. Wanneer ze naar het NEM netwerk worden verzonden dien je een fee te betalen.

NEM coin kopen en traden: zo doe je dat

Nu je iets weet van deze cryptomunt wil je misschien NEM coin kopen en traden. Heel begrijpelijk!  De eerste stap in het proces van de aankoop is het aanmelden op een exchange. Volg dit stappenplan:

  • 1 – Bezoek een crypto exchange en maak een account aan.

  • 2 – Beveilig je account met 2FA. Dit is een extra beveiligingslaag. Meestal moet je een code invoeren naast je wachtwoord.

  • 3 – Koop op de exchange NEM

  • 4 – Bewaar je NEM in een digitale portemonnee, die de exchange meestal voor jou maakt. Of kies voor een wallet buiten de exchange, zodat hackers er niet bij kunnen.  Sla er jouw munten veilig op. Vanuit deze digitale portemonnee kun je ook NEM verzenden en ontvangen.

Geef een reactie